Vintermagi – vintervandra i Lysekil

Se Bohuslän på ett nytt sätt – i vacker vinterskrud. Upplev Lysekil och kustvyerna med gnistrande snö och oftast i vintersol. Magiskt vackert! Vandra längs bryggor och strandpromenad, med utsikt ut över skärgården, tillsammans med Salta Guiden som berättar intressant om Lysekil, natur och kultur.

Vintervandring

Se Bohuslän på ett nytt sätt – i vacker vinterskrud. Upplev Lysekil och kustvyerna med gnistrande snö och oftast i vintersol. Magiskt vackert! Vandra längs bryggor och strandpromenad, med utsikt ut över skärgården, tillsammans med Salta Guiden som berättar intressant om Lysekil, natur och kultur. Vecka 6-9 flera gånger i veckan.

Vi startar centrumnära och rör oss i lugnt tempo längs Kuststigen och i Lysekils nära natur.
Vi upplever vackra kulturmiljöer och havet, granit, sjöbodar och småbåtshamnar medan guiden tryggt lotsar vägen i de snöiga miljöerna. Vi kopplar av med en utomhusfika vid öppen eld.  Längs rutten berättar guiden intressant om Lysekil, kultur och naturen.  Salta guiden Anette Bargel är Lysekilsbo, friluftsmänniska och auktoriserad Bohuslänguide.

Vi är ute i 2,5 timmar och njuter av vintervädret. Hundar är välkomna att följa med. Vi vandrar totalt knappt 5 km.

Vandringen är coronaanpassad med max 7 gäster. Handsprit finns. Alla håller avstånd.

BOKA: Endast förbokning. Boka här!
Efter betalning får du direkt en bokningsbekräftelse på epost med din biljett och vägbeskrivning. Fri avbokning till 24 timmar före vandringen. Blir du sjuk senare än så hänvisas till försäkringen du har på kreditkortet.

Tjuv & Polis-guidning

Kom med och upplev tjuvplatser och Lysekils vackra miljöer från TV-serien. Vi spanar in brottsplatsen och ni får uppleva ett antal Lysekilsplatser live, som ni känner igen från serien. Fika på tjuvplats ingår. Utomhusfika ingår. Guiden berättar om serien och tjuvarna på ett spännande vis, och händelser under inspelningsperioden. Parallellt vävs information in om vackra Lysekil. Ta samtidigt på er spanarluvan detektivhatten, för det kan gott hända att vi springer på ser någon av tjuvarna under vandringen! Världen är liten och Lysekil ännu mindre, så visst ska vi spana. Hålla ögonen öppna.
En guidad upplevelse för hela familjen. 

Guidningen går utmärkt att kombinera med lunch på plats i Lysekil eller med dagsutflykt.

Pris: 200 kr/vuxen. 50 kr/barn under 11 år. 100 kr/junior 11-13 år. Fika ingår. Förboka din biljett. Kom i tid.
Samlingspunkt: stenbryggan mittemot Taxistationen med adress Rosvikstorg 2. Bryggan kallas Ångbåtsbryggan. Vi rör oss runt om i staden i 1-1,5 timme.

BOKA: Endast förbokning. Boka här!

Vad du får:

 • En rolig upplevelse för hela familjen, i vackra omgivningar
 • Frisk luft och kvalitetstid tillsammans
 • Bra fototillfällen
 • En djupare relation till Lysekil
 • En kunnig guide
 • Kunskap om Lysekil, natur, djurspår och friluftsliv
 • En givande upplevelse i vackra omgivningar
 • Frisk luft och kvalitetstid tillsammans
 • En mindre grupp för en bättre upplevelse

Detta ingår:

 • Auktoriserad och kunnig guide
 • Upplevelse

 

Bra att veta:

 • Turen genomförs i de flesta väder. Ta med kläder efter väder.
 • Avbokning: Blir du sjuk har du fri avbokning fram till 24 timmar innan turen startar. Därefter hänvisar vi till ditt försäkringsbolag.
 • Guiden använder röstförstärkare
 • Vi följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter och alla håller avstånd.
 • Om turen behöver ställas in av oss eller om myndighetsregler påverkar att turen inte kan genomföras som planerat ber vi dig i första hand försöka omboka din tur eller be om ett värdebevis att använda vid ett senare tillfälle (giltigt i 24 månader).

Ta med: Ta med egen fika. Kamera…  Sittlapp om du har, annars har guiden.

Bra klädsel: Klä er så ni kan njuta av vandringen. Lager på lager istället för ett jättevarmt plagg. Vindtät jacka och underställ närmast kroppen behöver du. Vinterskor med bra grepp rekommenderas, helst skor med skaft. Ta med mössa och buff/halsduk mot ev. vind och gärna en tröja extra för rasten när vi är stilla.

Frågor: Ring/smsa guiden på 0705-776422. Lämna meddelande om det behövs. Turen genomförs i de flesta väder. Ta med kläder efter väder.

PS: Ingen snögaranti, men hittills i år har vi riktig vinter med snö och is. Passa på att uppleva den!

Välkomna!    

För mer info och bokning se https://saltaguiden.se