Information i samband med Corona Covid -19

Vi håller fortsatt öppet och bevakar kontinuerligt utvecklingen och de rådande rekommendationerna från folkhälsomyndigheten.
Vi har även förstärkt våra städ- och hygienrutiner och kompletterat med ytterligare desinfektionsrutiner, för att du som gäst ska kunna känna dig trygg med att bo, äta, dricka och umgås hos oss. Här får du svar på de vanligaste frågorna vi får från våra gäster just nu kring hur vi gör för att minska smittspridning, av- och ombokningsregler, öppettider, vad som gäller i vår restaurang Fröken Fridhem etc.
Sidan uppdateras löpande – senast 2021-09-01

Instruktioner till dem som besöker oss
Vi ber våra gäster tvätta händerna noga och ofta, vi har även utrustat allmänna utrymmen med handdesinfektion och engångshanddukar. Vi ber alla våra gäster att hålla ett avstånd på minst 1,5 meter till andra gäster och till personal. Om du skulle behöva nysa trots att du känner dig helt frisk: gör det i armvecket eller i en pappersnäsduk som du sedan slänger omgående. Och givetvis förväntar vi oss att du checkar du in hos oss endast om du känner dig helt frisk. Vi förväntar oss också att du stannar hemma om du senaste 14 dagarna träffat någon som är konstaterad smittad med corona/covid-19.

Gemensamma utrymmen på Strandflickornas Havshotell & Strandvillan
På toaletterna och i våra allmänna utrymmen finns det behållare för desinficering utöver tvål. Vi tillhandahåller torky papper och engångshanddukar i stället för vanliga handdukar.
Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare, bordsskivor osv frekvent i alla allmänna utrymmen (ytor) och personalutrymmen. Vi har också skyltar uppsatta om hur du skall agera och markeringar i golvet som visar hur nära andra du får stå.

Boenderummen
Efter varje besök har vi infört nya städrutiner; vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare, osv. Toaletten desinficeras och görs kliniskt ren.

Frukostservering
Vi dukar upp vår buffé som vanligt, men har handsprit enkelt tillgängligt på flera platser och uppmanar alla att ta till sig maten med egna bestick. Innan eller i samband med incheckning i våra villor bokar ni frukosttid. På varje tid tar vi emot ett maxantal på varje sittningstid för att man inte ska komma för nära varandra. Varje sittning är begränsad i tid. På så vis undviker vi att vistas för många gäster i frukostsalen samtidigt. Vill man hellre ta med sig frukosten att äta på sitt rum finns det brickor att tillgå. Vi gör givetvis färdiga frukostpåsar till de gäster som känner sig tryggare med det – dessa frukostpåsar ber vi våra gäster att förboka dagen före.

Bistro Fröken Fridhem…
Vi ber alla våra gäster att tillämpa följande regler;
Tvätta händerna grundligt (minst 20 sek) med tvål & skölj sedan av med vatten och torka dig med papper innan du sätter dig till bords. Det finns också desinfektionsmedel i matsalen vi ber dig använda.
Vi som arbetar håller ett avstånd på minst 1 meter till våra gäster och kollegor i den mån det är möjligt. Vi ber våra gäster göra detsamma.
Vi tar har minimerat antalet sittplatser i vår restaurang så att alla bord håller minst 1 meters avstånd till andra bord. Därför har vi flera sittningar de datum detta behövs. Normal sittningstid är 2 timmar. Enligt regeringens sista restriktioner tillåter vi nu max 8 personer per bord inomhus.
Vi ber dig betala via swish i första hand om du som restauranggäst inte bor på hotellet. Om du är boende gäst ber vi dig sätta upp matnotan på rummet och betala allt vid utcheckning.
Känner du dig som boende gäst otrygg med att äta i vår restaurang får du gärna ta med dig maten på en bricka till rummet.

Folkhälsomyndighetens regler kring konferenser & allmänna sammankomster

Vad menar man egentligen med allmänna sammankomster?
En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ett hotell eller restaurang räknas som en allmän sammankomst?
Nej. Ett hotell omfattas istället av de trängselregler (se Folkhälsomyndighetens direktiv här) som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla mer avstånd till varandra, duka luftigare och att det inte ska bilda köer runt barer och bufféer, regler som vi givetvis följer hos oss.

Vad gäller möten och konferenser  i grupper större än 50 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

Då du väljer att boka vår konferenslokal i Gula villan kan du hålla alla delar av din vistelse helt skild ifrån våra andra gäster – vi serverar alla måltider på plats om ni skulle önska det. Vi rekommenderar en stärkande och “covidsäker” promenad runt vårt naturreservat Stångehuvud “mellan förhandlingarna”. Vi desinficerar med jämna mellanrum alla kontaktytor även här och handdesinfektion finns utställd i de olika utrymmena. Möjlighet till hybridkonferens via zoom/teams etc. finns.

Ute-konferens i inspirerande västkustmiljö

Vill ni hålla en ute-konferens ordnar vi matiga lunchpaket, värmande kaffe med dopp-korgar  och goa filtar att ta med ut på våra vackra granitklippor! Skulle regnet komma skickar vi med regnponchos och tipsar gärna om ytor “under tak” där ni kan få skydd för eventuella regnstänk….

Våra medarbetare…
Vi följer riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och alla våra medarbetare får löpande ta del av ny information om Corona Covid-19.
Våra medarbetare avråds från att åka utomlands eller umgås nära med någon som varit utomlands och medarbetare som varit på resa till något utpekat riskområde stannar hemma i 14 dagar efter hemkomst, vi upprätthåller också rutiner för kollegor som är sjuka enligt direktiv från folkhälsomyndigheten.

Vår Badpaviljong & Havsateljé med bastu och spabad
Vi desinficerar våra spabad med klor, som dödar både virus och bakterier.
Enligt folkhälsomyndigheten är den allmänna informationen följande kring virus:
”Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten när virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar alltså direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många personer vistas”. Läs om Folkhälsomyndighetens instruktioner kring vistelse i badhus, på gym etc här.

Om- & avbokningsregler
Du hittar gällande avbokningsregler på din bekräftelse (om du har bokat via telefon) alternativt på din onlinebekräftelse (om du bokat via vår hemsida). Om du har bokat via någon extern bokningssite gäller deras avbokningsregler – vänligen kontakta dem om du har några frågor eller om du behöver om- eller avboka din bokning.

Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du skall få en fin vistelse hos oss i rådande corona/covid19-tider!

Omtänksamma hälsningar från Åsa & Bettina med personal