Hummersafari och kustvandring – Best of Lysekil

Kom och upplev Bohuslän när det är som bäst – under höst och hummersäsong! Salta vindar fyller sinnet och du får njuta både hummersafari, skärgård och vandring i denna upplevelse. Upplev hummerfiske, denna urgamla lokala tradition, tillsammans med vänner, Salta Guiden och kunnig yrkesskeppare. Du får en riktig Må bra-helg, med äventyr och avkoppling, långt borta från vardagen.

Vi startar dagen/helgen med en kustvandring. En chans att lära mer om Lysekil och samtidigt njuta av vackra vyer, hav, granit och bryggor. Lunchmat ingår.

Sen bär det av ut på hummerfiske, en spännande bohuslänsk upplevelse. Det blir både sjögung, berättelser och skratt – en dag att minnas länge. Du får nog vattenstänk på kinden medan du drar upp tinan … spänningen stiger – hur många humrar finns i tinan? På bekväma Fortuna har vi både salong och toalett, och hummerkok. När vi fiskat klart kokar vi hummern och äter den på plats ute i skärgården … i hamnen på genuina Kornö. Rätt mat på rätt ställe, och alla får en hel hummer var att äta. Tro mig, detta blir en helg att minnas … länge.

Hummerturen varar i 4 timmar inkl. omklädning, där overall, stövlar och handskar ingår. Dryck köper du med ur skepparns kyl vid omklädning, eller bär med hemifrån. Overallen är varm så vi kan trivas utomhus. Och skulle nu vädret slå helt backut kör vi iland efter fisket och äter inomhus på kaptenens pub.

När kvällen är klar väntar en skön hotellsäng och en lugn morgon med en god frukostbuffé. Kanske väljer du sedan att strosa i Lysekil någon timme innan hemresan? Här finns vackra sekelskifteshus, ett mysigt centrum med park, konstgallerier, en bra bokhandel och affärer med personlig och bra service. Här finns också ett välbevarat badortsområde och ett fint kallbadhus. Gott om chanser till ett dopp med!

Datum? 23, 24, 27 oktober.

Boka & läs mer hos Salta Guiden, klicka här.