Familjeaktivitet – Balla Bohuslän

Hör hit familjer!
Ta med er barnen och besök Bohusläns alla gömda pärlor…

Upptäck alla äventyr i Bohuslän!

Vi har många härliga aktiviteter och sevärdheter i vår närhet.
Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Välkommen till Expedition Bohuslän!

Boende i fantastiska Strandvillan med fri frukostbuffé för hela familjen samt en välsmakande tvårättersmiddag* i serveringen på Strandflickornas Havshotell ”Fröken Fridhem Salong & Bistro” samt en välsmakande frukostbuffé dagen efter. Entrébiljetter till Nordens Ark ingår också i paketet.

Till de lite äldre serveras en Fisk & Skaldjurssoppa med bröd & aioli och till de yngre serveras pasta med köttfärssås.
Som dessert avnjuter ni Madame Murrays hjärtliga plättorn med sylt & glass.

Nordens Ark
En kort biltur från oss (ca 3 mil) ligger Nordens Ark belägen. Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.

 

Vi tipsar även om besöksmål i vår närhet som med fördel kan läggas till på semestern!

Vitlycke museum
Ett besök på Vitlycke museum i Tanumshede är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Bohusläns museum
Bohusläns museum i Uddevalla erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Lysekil erbjuder även flera härliga aktiviteter såsom året runt kajak, cykelutflykt, ostron & musseläventyr till havs för att nämna några!

Läs mer om vad Bohuslän har att erbjuda här.

Boka online

 

Detta ingår

  • Övernattning i familjevänliga Strandvillan med härlig frukostbuffé
  • Entré till Nordens Ark
  • 2-rättersmiddag för hela familjen på Fröken Fridhem Salong & Bistro (Strandflickornas Havshotell)
    • Fast meny för vuxna; Fisk & Skaldjurssoppa inkl bröd och aioli
    • Fast meny för barnen; Pasta med krämig köttfärssås
    • Till dessert; Madame Murray’s hjärtliga plättorn med sylt & glass

Prisexempel

773:-/vuxen och 424:-/barn i familjerum