Kulturupplevelser i Bohuslän

Besök historiska platser, museum, båt – och konstutställningar eller prova en kulturell upplevelse genom att provsmaka nyfångade ostron direkt från en fiskebåt eller bara ta en fika och insupa den salta och genuina bohuskänslan.

Kulturupplevelser i Bohuslän

I Bohuslän kan du uppleva spännande platser från litteratur och film som t ex Fjällbacka och Marstrand, vandra nära historiska platser som hällristningarna i Tanums Världsarv eller besöka Kosterhavet som är Sveriges enda marina nationalpark med hela 6000 arter i havet – och lika många på land! 200 av dem är helt unika och finns inte på någon annan plats i Sverige.

I Västsverige finns även populära besöksmål som det världsledande Nordiska Akvarellmuseet, internationella utomhusutställningen Skulptur i Pilane, Carlstens Fästning, Havets Hus saltvattensakvarium, Nordens Ark med ett 80-tal utrotningshotade djurarter samt Bohusläns museum i Uddevalla där det förutom spännande utställningar även finns en båt- och konsthall.

Det är också en kulturell upplevelse att strosa bland folkvimlet på bryggorna i Smögen, Grebbestad och Hamburgsund, se de stora kappseglingarna vid Marstrand, shoppa på kuststädernas småskaliga butiker, provsmaka nyfångade ostron direkt på en fiskebåt eller bara ta en fika och insupa den salta och genuina bohuskänslan.

Helt nära oss strandflickor hittar du Lysekils ståtliga kyrka, Carl Curmans villor, konstnär Carl Wilhelmssons ateljé och hällristingarna i Backa.