Om oss

Strandflickornas historia börjar 1990, då vi - danskompisarna Åsa och Bettina - startade vårt första sommaröppna vandrarhem "Toppensnäckan". 1993 gick en dröm i uppfyllelse då vi fick arrendera det anrika "Strandhotellet" som agerat hotell sedan 1894, då det byggdes som det pampigaste hotellet i staden. År 1998 införlivades "Havshotellet", som också varit hotell under många år, men som ursprungligen byggdes år 1904 som ett enkelt vilohem. Vi har velat skapa en plats där du skall känna dig som hemma fast du är borta… och som om tiden har stått stilla sedan sekelskiftets absoluta glansdagar. Som "juvelen på kronan" har vi nu köpt sekelskiftesdrömmen "Gula villan" - byggd av mamsell Henrika Widmark 1897 och i princip orörd från tiden då den byggdes.....sommaren 2020 öppnade vi efter en totalrenovering upp Gula villan med tre fantastiskt fina dubbelrum och en ljuvlig paradvåning med bästa läge i Lysekil!

Sekelskiftesromantik…..

Vi värnar om Lysekils historia som badort vid förra sekelskiftet och om de vackra sekelskifteshusen vi har förmånen att driva vår verksamhet i. Vi har med varsam hand renoverat både rum och allmänna ytor med tapeter i tidsenlig stil, jugendmöblemang och mycket pärlspont. Varje rum på Havshotellet är unikt inrett och tillhör en historisk person; ibland verklig, ibland tagen ur fantasin…

…..med modern touch vid havet!

Våra unika ”hideaways” vid havet; Havsateljén och Badpaviljongen har fått en mera modern prägel, här har vi velat möta naturen med mycket glas, vindpinat grånat trä och fina granittoner….
Här bor du med privat spabad på bryggan och badstege ner i Gullmarsfjorden…

Det här är vi!

Åsa och Bettina, har drivit företag tillsammans sedan 1990. Bettina har ett förflutet i reseledarbranschen med många resor till norska fjällen och franska alperna där hon även jobbade som platschef.  Bettina ville resa mer och ”se världen”, hon tog sikte på resebyråbranschen läste ”Turism- och reseliv”…

Åsa pluggade ekonomi med marknadsföring som inriktning i Lund. Hon var inställd på jobb som marknadsföringsansvarig på något stort världsledande företag….

Arbetslivet ville dock något annat för dessa två unga damer…

-Och det har vi inte ångrat en sekund! Säger Åsa drygt 30 år senare….
-Att driva eget hotell/restaurang och bed & breakfast med den variation det innebär är helt underbart roligt. Det blir inredning och löner ena dagen, marknadsföring och städning nästa. Känslan att få vara med och påverka och se hur det utvecklats är otroligt stimulerande och tillfredsställande. Ledord för oss är att ”ha roligt på jobbet”, att det finns utrymme för lekfullhet och kreativa stunder. Det ger energi och lust och framförallt ork till att ta itu med andra, inte fullt så attraktiva uppgifter…
Här nedan bjuder vi på en stumfilm vi spelade in på några dagar i en fruktansvärd kall, men kreativ november 1994 inför ett 100-årsjubileum som hölls för Strandvillan.  Läs mer om Strandflickornas och Lysekils historia och utveckling här!

 

Glada strandflickor i Gula villan…

Dagarna när vi serverar gäster mat & dryck i vår vackra Gula villa är extra roliga dagar på jobbet!…

20-års jubileum

2013 hade Strandflickorna AB sin 20-årsjubileumsfest på anrika Havsbadet. 200 gäster var inbjudan och temat var givetvis ”Det glada 20-talet”.

Randiga baddräkter – Strandflickornas ”nationaldräkt”

När vi ikläder oss våra randiga baddräkter kallar vi oss ”badmadamer”. Numera används de inte lika flitigt, men genom åren har de fått agera ”nationaldräkt” för strandflickspersonalen vid sekelskiftesguidningar, specialaftnar och deltagande i diverse ”sportsammanhang” tex det årliga ”vattenloppet” till förmån för olika välgörande projekt runtom i världen.

Strandflickornas 30-årsjubileum

En kulen novemberkväll hösten -23 var det dags att fira 30-årsjubileum! Tänk – det känns som igår när vi slog upp portarna till vårt ”Vandrarhemmet Toppensnäckan” och hälsade våra första gäster välkomna!! Tiden går fort när man har roligt…
Denna afton blev en afton att lägga på bästa plats i minnesbanken – TACK alla fantastiska jubileumsgäster, TACK till våra eminenta toastmastrar, TACK fina Havsbadsrestaurangen för gudomligt god mat och superb service och TACK alla andra som hjälpte oss med musik, spex och galna upptåg under kvällen!..

Strandflickornas 30-årsjubileum – direktörskornas entré

Åsa och Bettina träffades ”i dansens virvlar” under -80-talet. De dansade allt möjligt -jazz, balett, stepp, bugg, charlestone, can-can, magdans…hellre än bra kan tilläggas…. Givetvis bjöd direktörskorna därför på dansuppvisning för att inviga jubileumskvällen…

Vår fantastiska personal

Alla våra fantastiska Strandflickor, Strandgossar & ”Strandskator” (som den äldre generationen kallar sig) finns här hela tiden för just dig. Vi är stolta över att säga att vi får mycket beröm för vår ovanligt trevliga personal. Året runt jobbar drygt 20 personer och under högsäsongen är vi över 30 som finns på plats för att göra det allra yttersta för  våra gäster. Tryck på bilden för resp strandflicka, så får du personliga tips om vad du inte bör missa när du besöker oss och Lysekil!

 

Flippa för mer info om Bettina Salesjö

Bettina Salesjö

Bettina Salesjö

Det bästa med Lysekil är havet!…oavsett årstid…..jag vet inget härligare än att glida fram i min havskajak ute i den bohuslänska skärgården, långt ifrån all ”stress och puls”….med kajaken kommer man längst in i de där små vikarna dit ingen båt når, här finner jag den mest ”sanna” naturupplevelsen. Eftersom jag även dyker är jag också nöjd över att bo granne med Sveriges största och bäst renomerade dykcenter och vårt lands bästa dykvatten!

Flippa för mer info om Åsa Nilsson

Åsa Nilsson

Åsa Nilsson

Ni måste bara ut och gå den spännande stigen runt ”Stångehuvud” -Lysekils vackra naturreservat med granitklippor längt ut mot västerhavet. Stigen startar vid Pinnevik, bara 300 meter från vårt hotell. Den tar er uppför vindlande små granitrappor och ut längs med klippranden, förbi den mystiska lotsutkiken och når till slut ”nålsögat”. Längs med stigen finns badtrappor och perfekta spökastar-ställen.

Flippa för mer info om Michelle Andersson

Michelle Andersson

Michelle Andersson

Att ta med kvällsmat ut på stranden med familjen & njuta i solnedgången är en guldkant i vardagen. Att avsluta dagen med en promenad & en glass på bryggan i Norra hamnen är något som alltid uppskattas av stora som små!

Flippa för mer info om Birgitta Gustavsson Ekberg

Birgitta Gustavsson Ekberg

Birgitta Gustavsson Ekberg

Eftersom jag kommer från Hälsingland älskar jag att promenera i skogen men numera också på klipporna och då med hela havet framför mig. Antingen tas en kort biltur ut till Fjälla för att få min dos skog eller så tar man bara promenaden på bryggan i norra hamnen, bort mot Valbodalen och går bland de charmiga fiskebodarna & bara insuper havet…

Flippa för mer info om Annelie Fivelsdal

Annelie Fivelsdal

Annelie Fivelsdal

I Brastad som ligger 2 mil norr om Lysekil går jag gärna längs Backa gamla byväg. Där finns ett unik område med ett 20-tal hällar som är så rika på ristningar att vägen kallas ”Via Sacra”- den heliga vägen. Ett utflyktsmål för alla och vid hällen Skomakaren finns rullstolsramper. Åker ut på Härnäset och på en varm granithäll tar jag en kopp med ett dopp i Brofjorden eller Åbyfjorden.

Flippa för mer info om Gina Storm

Gina Storm

Gina Storm

För att vara en tös från Sörmland tröttnar jag aldrig på de vackra vyerna som västkusten erbjuder! Havet och granitklipporna är en fröjd att vila ögonen på.

Missa inte de härliga promenadstråken längst med havet och andas in den friska luften.

Tag chansen att jobba hos oss!

Skicka oss ditt CV tillsammans med ett personligt brev och din tanke om varför just du skulle passa bra för att arbeta med oss.

Skicka en ansökan här