Våra konferensaktiviteter

Våra villor med tillhörande konferenslokaler är belägna i ett fantastiskt fint område i Lysekil, alldeles nära naturreservatet Stångehuvud. Vi har hav, stränder, bryggor, klippor, berg, vandringsleder och fotbollsplaner bara ett stenkast bort, vilket inbjuder till roliga aktiviteter av olika slag. Här nedan har vi sammanställt några att välja på!

Ostron & Musseläventyr  Ostronodlaren Lars hämtar er med “Signe”, en äkta bohuslänsk julle, som tar er ut till ostronbankarna och musselodlingarna. Här visar Lars hur man odlar och skördar delikatesserna. Därefter görs ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas, ostronen öppnas och avnjuts på bryggan eller inne i hans fina sjöbod. Ni får också prova olika öppningstekniker och lära er allt om ostron och musslors liv och leverne. Tid ca 3 timmar

Ostronprovning på land Har ni inte så mycket tid över så kommer Lars gärna till vår trädgård där ni får testa olika öppningstekniker och givetvis smaka på Svenska och Stilla Havsostron. Njut ett glas ostronchampagne eller mörkt öl till och se vilket som ”gifter” sig bäst. Tid ca 1,5 timme

Bad & bastu i Badpaviljongen  Boka vårt lilla badhus som tryggt vilar på pålar uti havet. Här kan ni sjunka ner i varmt Spa-bad på bryggan och basta med vidunderlig utsikt över Gullmarsfjorden. Badstegen är i året om och erbjuder piggt, kallt havsbad. Badpaviljongen går att hyra för grupper om max 15 personer. Tid ca 2 timmar.

Hummersafari Kapten Backman tar er ut på spännande hummersafari i Lysekils fina skärgård. Första måndagen efter 20:e september går startskottet efter havets svarta guld. Han hämtar er på bryggan vid hotellet och ni kan välja att bara vittja tinor eller att även lägga till en skaldjursmiddag på båten eller i land på mysiga Kornö. Han fiskar även kräftor och krabba året om med samma trevliga upplägg. Färskare än så här kan det inte bli!!!…

Aktivitesbolaget Aventi  samarbetar vi mycket med och de kan bla erbjuda dessa trevliga aktiviteter:

– Mission Completed Lagvis tilldelas ni ryggsäck och surfplatta och ska med hjälp av den navigera er till ett 40-tal punkter som vi placerat ut i området. Ni ställs inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänk, kluriga frågor och kreativa uppdrag.

– Havsfejden En lekfull mångkamp där ni lagvis kommer att möta varandra i olika grenar med marina inslag. Det krävs samarbete och precision för att håva hem så många poäng till laget som möjligt. Vem är snabbast på knopar, placera ut sjömärken, samarbeta för att fånga upp flaskposten?

– Slaget om skatten Vi börjar med en auktion där lagen får buda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse i tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som budat på ”rätt” saker får fördel i vissa grenar. Med karta eller GPS och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp i kampen om skatten.

Aktivitetsbolaget Upplevelsebolaget  en god samarbetspartner sedan många år. De är experter på kajak, cykling och klättring:
– Musseljakten Att lösa enkla uppgifter på ett lekfullt sätt är den bästa förberedelsen för att lösa svåra uppgifter på allvar, sägs det. Att ha kul tillsammans, med lite allvar i botten, är ett utmärkt sätt att träna teambuilding. Under två timmars tid skall din grupp utföra tolv olika aktiviteter. På aktiviteterna samlar ni ledtrådar som behövs för en finaluppgift. För att lyckas behövs kommunikation, organisation, snabba beslut och smarta val. Och att ta tillvara gruppens samlade resurser och kompetens på bästa möjliga sätt. Som i ett företag ungefär. Eller i livet.

– GPS- orientering/skattjakt I lag med dina kompisar klurar du ut ledtrådar, listar ut rebusar och letar upp vägvisare och nycklar, som till slut leder er fram till guldtackan. Blir ni först att hitta den har ni vunnit. Men det kräver att ni hanterar information, fördelar uppgifter och samarbetar på ett smart sätt. Vår GPS-orientering är en perfekt aktivitet, som alla kan vara med på, för grupper som har begränsat med tid.

– Kajakpaddling, cykling, klättring? Nybörjare eller vana, vi tar hand om er oavsett!

Havets Hus Besök vår granne Havets Hus som huserar närmare 40 akvarier.De visar det fantastiska marina livet i västerhavet Skagerack. Känn på sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor och se hajar, rockor och havsålar simma ovanför ditt huvud i tunnelakvariet. Akvarierna förses hela tiden med kallt, färskt havsvatten från 32 meters djup, direkt från havet utanför. Det finns olika guidningar att boka, bla den populära ”Smaka på Havet”.

Prova-på-dyk med Dive Team Ni samlas på dykcentret ”DiveTeam” som ligger granne med Strandvillan. Här får ni först en genomgång av instruktörer i klassrummet och sedan prov dyker ni vid Släggö, precis nedanför dykcentret och Havsbadsområdet. Aktiviteten tar ca 3 timmar. Dive Team står för all utrustning och professionella dykinstruktörer, ni tar med er badkläder.

Tändkulemotorer – guidning för den teknikintresserade Om ni har många teknikintresserade i er grupp så är ett guidat besök på Skandiaverken en “guldgruva”! Här har ett gäng entusiaster samlat och renoverat flera gamla Skandia/tändkulemotorer med “det rätta dunket”… Det renoveras och meckas i verksta´n och har ni tur så får ni vara med när en av dessa guldklimpar startas. En trevlig museidel är sammanställd där framgångssagan om traktens son, Lars Laurin, grundaren till Skandiaverken, berättas av engagerad guide. Läs mer på www.laurin.se

Cykeltur med guide – ”Stenhuggaren” Guide möter upp med cyklar utanför hotellets entré och färden går mestadels i platt terräng med några få backar på glest trafikerade vägar. Hon berättar om det exklusiva badlivet i Lysekil kring förra seklet, om stenhuggarnas hårda levnadsvillkor och om hur det var när ”sillen gick te”. En tur på 2 timmar.

Stadsvandring till fots, ”Lysekil då och nu”! Guiden möter upp med cyklar utanför hotellets entré och guidar er runt Lysekils sevärdheter. Hon berättar bla om det exklusiva badlivet i Lysekil kring förra seklet, om stenhuggarnas hårda levnadsvillkor och om hur det var när ”silla gick te”. En tur på 2 timmar.

Guidning om Mamsell Henrika och kvinnorna som formade Sveriges framtid Henrika Widmark och Calla Curman är de kvinnor som lämnat tydligast spår till eftervärlden i Lysekil i form av ”Gula Villan” och Stångehuvuds Naturreservat, men de hade sällskap av ett stort antal kvinnor som tillsammans hade enormt inflytande i Sverige kring folkbildning, rösträttsfrågan och en rad andra viktiga områden. Under några intensiva sommarmånader sammanstrålade många bildade, intelligenta och driftiga damer i Lysekil. Den sista tredjedelen av 1800-talet var en spännande tid då framför allt kvinnor kunde göra en klassresa och till och med bli sin tids ”influencers”. Guidad vandring med auktoriserad guide till bl a Gula villan, Curmans villor, Havsbadsparken samt Stångehuvuds Naturreservat. Guidningen kan kompletteras med en rask promenad genom Naturreservatet Stångehuvud (minst 90 minuter) och/eller ett besök på Vikarvets museum tillsammans med guiden.