Fröken Fridhems Salong & Bistro

Du som vill uppleva atmosfären från förra sekelskiftet - då badgästerna kom till Lysekil för att kurera sig - har kommit helt rätt! Slå dig ner i vår charmiga matsal, i vårt vackra orangeri, i bersån eller med vidunderlig utsikt på berget. Vi har precis tagit klivet till att döpa vår bistro restaurang till "Fröken Fridhem" då vårt hotell under många decennier gick under namnet "Villa Fridhem".

Njut gott & hemlagat i sekelskiftsmiljö

Klicka på kvällsmeny januari/februari  2020 för att se aktuell meny!

Även om vi inte har någon a-la-carte-meny vågar vi påstå att vår lilla, hemlagade meny smakar riktigt gott och att miljön hos oss är något utöver det vanliga!

Du är varmt välkommen att äta middag hos oss även om du inte är boende gäst, vi ber alla våra gäster som förbokar bord att även förboka meny innan man ”går till bords”, gärna senast dagen före ankomst. Detta för att upplevelsen skall bli så bra som möjligt! Har du inte möjlighet att förboka vad du vill äta går det också bra, men då kan det hända att du får vänta en liten lite längre stund på att bli serverad jämfört med om du har förbokat.

I vår vackra, nybyggda marmorbar kan du dessutom välja & vraka bland smarriga drinkar, både med och utan styrka och både kylande och värmande.

Boka bord

Välkommen att ringa 0523 79758 för att boka!

Äta hemma eller borta…

Utöver vår egen servering ”hemma på hotellet” kan vi i samarbete med närliggande restauranger erbjuda kulinariska succéer till både grupper & weekendgäster.
Vi anlitar ofta duktiga Johanna Halleröd på mysiga Märtas mat & catering när det gäller våra konferens-grupper. Hon serverar luncherna på Havshotellet och våra gäster tar en liten promenad till Märtas för att äta middagen. Märtas ligger i Gamlestan – Lysekils äldsta stadsdel med små charmiga kullerstensgator och gränder och bohuslänska trähus. Restaurangen har en verklig ”hemma-hos-känsla” och gästerna brukar uppskatta den lilla promenaden ”hem” till hotellet efter den smarriga måltiden.

Det finns även flera härliga restauranger inom promenadavstånd från våra villor.

Märtas mat & catering, Gamlestan

På charmiga ”hemma-hos-restaurang” Märtas Mat & Catering i Gamlestan bjuder Johanna Halleröd dig på fantastiskt god mat i en unikt charmig miljö. Johanna är känd i trakten för sin goda mat – framför allt hennes fantastiska skaldjursbuffé och hennes hemlagade julbord är mycket uppskattade!

Brygghuset, Fiskebäckskil

Vill du upptäcka kusten bör du ta färjan över till Brygghuset Krog i mysiga Fiskebäckskil. En kort båttur över Gullmarsfjorden med tillhörande  promenad genom kullerstensgator och charmiga kaptenshus. Vi rekommenderar varmt båtturen!

Havsbadsrestaurangen, Lysekil

På anrika Havsbadsrestaurangen belägen i gästhamnen, ett stenkast från oss, kan du äta gott och dansa loss hela sommaren! Detta är också ett perfekt alternativ när det gäller bröllopsarrangemang, företagsmiddagar och privata festligheter.

Norra hamnen 5, Lysekil

Sedan några år tillbaka kan Lysekil stoltsera med en egen ”stjärnkrog”. Norra Hamnen 5. Restaurangen är belägen på bryggan i norra hamnen med den nya strandpromenaden som närmsta granne – och utsikten är outstanding!”NH5″ har blivit ett kärt tillhåll för både Lysekilsbor och besökare – även under den kallare årstiden.

Publik Mat & Bar, Lysekil

En kort promenad från oss ligger den relativt nyöppnade restaurangen Publik, alldeles vid havet i den norra delen av Lysekil. Sommartid erbjuder de en spännande och lite annorlunda a-la-carte-meny och under den kallare årstiden kan man vissa helger boka deras fantastiska ”Dare to share” avsmakningsmenyer – dessa kvällar blir snabbt fullbokade och kan rekommenderas å det varmaste!