Fröken Fridhems Salong & Bistro

Du som vill uppleva atmosfären från förra sekelskiftet - då badgästerna kom till Lysekil för att kurera sig - har kommit helt rätt! Slå dig ner i vår charmiga matsal, i vårt vackra orangeri, i bersån eller med vidunderlig utsikt på berget. Vår lilla restaurang har vi döp till "Fröken Fridhem" då vårt hotell under många decennier gick under namnet "Villa Fridhem".

Njut gott & hemlagat i sekelskiftesmiljö

Fröken Fridhems Vintermeny

Även om vi inte har någon a-la-carte-meny vågar vi påstå att vår lilla, hemlagade meny smakar riktigt gott och att miljön hos oss är något utöver det vanliga!

Du är varmt välkommen att äta middag hos oss även om du inte är boende gäst, vi ber alla våra gäster som förbokar bord att även förboka meny innan man ”går till bords”, gärna senast dagen före ankomst för att upplevelsen skall bli så bra som möjligt!
Har du inte möjlighet att förboka vad du vill äta går det också bra, men då kan det hända att du får vänta en längre stund på att bli serverad.

I vår vackra marmorbar kan du välja & vraka bland goda viner, lokala ölsorter och smarriga drinkar, både med och utan styrka.

Välkommen att boka bord

Du kan också ringa oss på tel: 0523 79758 för att boka!

Alla Hjärtans Dag

Njut av en härlig middag med någon du håller kär <3
Under ”Alla Hjärtans Dag” – veckan erbjuder vi en härlig 2 rättersmeny och vi bjuder er på dessert!
Menyn gäller 9-18 feb för 359 kr / person. Dryck tillkommer

Alla Hjärtans Dag Meny 

Äta ”hemma” på hotellet eller borta…

Givetvis är vi jätteglada för att få välkomna dig till bords ”hemma” på hotellet, men vi vill även tipsa om några av våra kollegor som driver ”besöksvärda” restauranger runtom oss, nästan alla på promenadvänligt avstånd från våra villor…

Märtas mat & catering, Gamlestan

På charmiga ”hemma-hos-restaurang” Märtas Mat & Catering i Gamlestan bjuder Johanna Halleröd dig på fantastiskt god mat i en unikt charmig miljö. Johanna är känd i trakten för sin goda mat – framför allt hennes fantastiska skaldjursbuffé och hennes hemlagade julbord är mycket uppskattade! Märtas mat öppnar upp för förbokade grupper, julbord kan man dock även förboka som enskild besökare.

Brygghuset krog, Fiskebäckskil

Tag färjan över Gullmarsfjorden till Brygghuset Krog i mysiga Fiskebäckskil. Båtturen följs av en fin promenad längsmed kullerstensgator och förbi charmiga kaptenshus.
Brygghuset kan stoltsera med Sveriges största sortiment av maltwhiskey, de har också blivit utnämnda till årets Whiskykrog av Svenska Whiskyförbundet flera gånger.
Detta är enligt oss strandflickor en av de absolut bästa restaurangerna längs Bohuskusten!

Havsbadsrestaurangen, Lysekil

På anrika Havsbadsrestaurangen belägen i gästhamnen, ett stenkast från oss, kan du äta gott och dansa loss hela sommaren! Detta är också ett perfekt alternativ när det gäller bröllopsarrangemang, företagsmiddagar och privata festligheter.

Norra hamnen 5, Lysekil

Sedan några år tillbaka kan Lysekil stoltsera med en egen ”stjärnkrog”. Norra Hamnen 5. Restaurangen är belägen på bryggan i norra hamnen med den nya strandpromenaden som närmsta granne – och utsikten är outstanding!”NH5″ har blivit ett kärt tillhåll för både Lysekilsbor och besökare – även under den kallare årstiden.

Publik Mat & Bar, Lysekil

En kort promenad från våra villor ligger restaurang Publik, alldeles vid kajkanten i den norra hamnen. Sommartid erbjuder de en riktigt spännande a-la-carte-meny och under den kallare årstiden kan man vissa helger boka deras fantastiska ”Dare to share” avsmakningsmenyer – dessa kvällar blir snabbt fullbokade och kan rekommenderas å det varmaste!
På övervåningen hyser de också numera en italieninspirerad Trattoria med bl.a ljuvligt goda pizzor och på bryggan sommartid kör de det populära konceptet ”Backyard” – med en enklare meny – dock fortsatt superbt gott!