Lysekil – staden vid havet

Lysekil gör anspråk på titeln ”Bohusläns aktivitetscentrum”. Klättring, dykning, kajakpaddling, cykling, vandring erbjuds i denna variationsrika kommun – här kan såväl gammal som ung, erfaren som nybörjare uppleva äventyret!

Lysekil är staden där du kan göra allt från att dyka i havens djup till att klättra högst upp på berget topp.
Du kan njuta av silhuetten av Lysekils stad från kajak eller andas in den saltmättade luften under en vandring på våra granitklippor.
Lysekil erbjuder aktiviteter i världsklass och har många fina besöksmål att upptäcka!
Varför inte göra som ”elvorna” – ett gäng damer i sin bästa ålder som badar kl 11,00 – året runt – i vårt anrika kallbadhus.
Här kan du läsa om allt som finns att se och uppleva sommaren 2023

Vi önskar dig ett aktivt besök i Lysekil – staden vid havet!

 

 

 

Är du i Lysekil för att bara unna dig sköna dagar vid havet erbjuds såklart även detta.
Köp med dig picknick och njut av denna på klipporna eller varför inte beställa räk- alt skaldjurskorg från oss och vi packar det åt dig! Läs mer här.

Eller ta cykeln över till ön Skaftö och njut av dess fantastiska Bohuslänska charm. Givetvis har vi cyklar att hyra ut hos oss! Läs mer här.

Promenera runt på klipporna och bara njut av havets krafter. Ett tips! Prova på Kuststigen, som slingrar sig genom Bohusläns landskap. Fantastisk året om!

För den som letar efter äventyr till havs rekommenderar vi varmt Ostron & musseläventyr med Lars Marstone. Läs mer här.

Kajaka runt i skärgården och hitta alla gömda pärlor, läs mer här.

I närheten finns många gömda pärlor till utflyktsmål, tex Bokenäset. Ca 10 km från Lysekil. Läs mer här.

… Eller fantastiska Smögen & ”smögenbryggan”. Läs mer här.

Lysekil har många fler aktiviteter och även en mängd evenemang – året runt – att bjuda på, för mer information klicka här.


Funderar du kanske på att bosätta dig permanent i Lysekil eller hyra något för en längre stund? Kika på den här filmen om allt vår fina kommun har att erbjuda – både för fastboende och besökare.