Balla Bohuslän – upptäck Bohusläns alla äventyr med vårt familjära paket!

Lystring familjer! Tag med dig barnen och besök Bohusläns alla gömda pärlor!
Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan…

Upptäck alla äventyr i Bohuslän!

I grundpaket ”Balla Bohuslän” ingår logi på charmiga Strandvillan, frukostbuffé, en välsmakande 2-rätters middag  samt entrébiljetter till Havets Hus.

Havets Hus – granne med Strandvillan ligger vårt fina akvarium, som visar djurlivet i våra vatten. Här ser du hajar simma ovanför huvudet i tunnelakvariet och känner på bla krabbor & sjöborrar.

Då ni bokar detta paket har ni möjlighet att boka tid i spabadet på vårt närliggande hotell ”Strandflickornas Havshotell” (till extrakostnad). Byt om till badrock på ditt rum och ta den sköna promenaden på ett par hundra meter bort till hotellet, sjunk ner i det varma spabadet och njut av utsikten över Gullmarsfjorden!

Utöver detta rekommenderar vi följande aktiviteter;

Nordens Ark – ca 3 mil bort ligger Nordens Ark, en park för utrotningshotade djur från hela världen. Här träffar du amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och många fler arter.
Hällristningarna i Backa – 10 minuters bilfärd bort finns Sveriges kanske ”hällristningstätaste” område. Den mest kända hällristninen är ”Skomakaren” – en nästan två meter lång människofigur.

Vi tipsar även om besöksmål i vår närhet som med fördel kan läggas till besöket!

Vitlycke museum
Ett besök på Vitlycke museum i Tanumshede är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Bohusläns museum
Bohusläns museum i Uddevalla erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Kosterhavets nationalpark
Kosterhavets nationalpark består främst av vatten och undervattensmiljöer. Den är Sveriges första marina nationalpark och ligger i Strömstads och Tanums kommuner. Förutom ett stort vattenområde omfattar nationalparken även delar av Rossö och ett stort antal holmar och skär, framför allt i skärgården sydväst om Koster

Lysekil erbjuder också andra aktiviteter som kan bokas året runt – företaget ”Outdoor west” arrangerar kajakturer, familjär klättring och  guidade cykelturer – året runt!, kapten Backman på M/S Fortuna kör kräftfisketurer, och kapten Marstone arrangerar ostron & musseläventyr för att nämna några! Ett tips för de allra minsta: Besök vår helt nybyggda lekpark i den vackra stadsparken mitt i centrum. Den är utformad i samarbete med kommunens barn, och här finns bland annat gungor, rutschkana, klätterställning och en linbana.

Boka paketet med boende i Strandvillan

Detta ingår i paketet

  • Härlig frukostbuffé
  • Entré Havets Hus
  • 2-rättersmiddag på Fröken Fridhem
    • Till vuxna serveras vår goda Fisk & Skaldjurssoppa med bröd & aioli samt dagens dessert.
    • Till barnen (ålder 5-14år) väljer varmrätt från barnmenyn (förbokning) samt serveras glass med chokladsås

Prisexempel

 554 kr/vuxen och 308kr/barn mellan 5-14 år

Barn 0-4 år bor gratis samt gratis entré till Havets Hus

Lägg till din önskade rumstyp till paketpriset

Vid bokning av flera nätter är middagen endast inkluderad första dagen