Skaftö runt på cykel

Upptäck böckernas ”Saltön” på riktigt! Cykla runt Skaftö i Bohuslän. Upplev våra pittoreska skärgårdssamhällen, den vackra bohusgraniten och bokskogar…

Det här är en spännande tur. Du anländer till Strandflickorna på morgonen där du utrustas med cyklar. Sedan far du över Gullmarsfjorden med färjan Carl Wilhelmsson. Du går strax iland i idylliska Fiskebäckskil och ställer därefter styrstången mot Södra Grundsund via den nya cykelvägen. Sedan är det dax för ett besök på det karga Islandsberg med utsikt mot Gullholmen. Havet utanför är en ökänd passage för sjöfolk. Här är ett perfekt ställe att inta pick-nick (medhavd eller förbeställd) ute i det fria innan ni åter sätter er på cyklarna och beger er in i kulturlandskapet och naturreservatet Vägeröds dalar. Sista delen av färden går via samhället Östersidan med passagerarbåten tillbaka till Lysekil.
På det här sättet får du följa spåren av Saltön. Viveca Lärn hittade på Saltön och skrev åtta romaner om denna fiktiva ö (böckerna har hon skrivit i huvudsak på nummer 17 på Strandvillan…). Det har blivit fyra tv-serier om Saltön – alla inspelade på Skaftö ( Fiskebäckskil, Rågårdsvik och Grundsund).

Efter återlämning av utrustning och incheckning på rummet kliver du innanför tröskeln på vårt lilla charmiga hotell ”Strandflickornas Havshotell”, som ligger ett par hundra meter från Strandvillan. I den lilla restaurangen – som vi kallar ”Fröken Fridhem” – serverar vi dig en tvårätters middag.

Vänligen notera: Fast meny: fisk & skaldjurssoppa med tillbehör (kött/veg-alternativ möjliga vid förbokning) samt dagens dessert. Meddela ev allergier.

Dag 2: Efter utcheckning kanske hinner du med ett besök på saltvattenakvariet ”Havets Hus” eller sol och bad innan hemfärd?!

I paketet ingår logi 1 natt i familjerum samt cykelhyra inkl hjälm 1 heldag samt 2 rättersmiddag.
OBS! Kostnad för färjetur betalas direkt på plats.

Boka paketet med boende i Strandvillan

Detta ingår

  • 2-rätters middag i vår egna bistrorestaurang ”Fröken Fridhem” belägen på Strandflickornas Havshotell
    • Fisk & skaldjurssoppa med tillbehör (meddela ev specialkost) samt dagens dessert
  • Cykelhyra inkl hjälm – hel-dag
    • Kostnad för färjeturen till Skaftö tillkommer

Prisexempel

Pris varierar från säsong samt vilken rumstyp du önskar.
Prisexempel: 519 :- /person. Kostnad för logi tillkommer.

På Strandflickorna hyr vi ut cyklar i princip året runt.
Förläng vistelsen på kusten och boka ett besök hos våra trevliga ”grannar”  Lådfabriken på Orust . Perfekt kombinsation med mysigt boende och trevliga cykelvägar!
Med våra cykelpaket får du upptäcka både skärgården runt Lysekil och Sveriges tredje största ö Orust.