Skaftö runt på cykel

Upptäck böckernas ”Saltön” på riktigt! Cykla runt Skaftö i Bohuslän. Upplev våra pittoreska skärgårdssamhällen, den vackra bohusgraniten och bokskogar…

Det här är en spännande tur. Ni anländer till Strandflickorna på morgonen där ni utrustas med cyklar. Sedan far ni över Gullmarsfjorden med färjan Carl Wilhelmsson. Ni går strax iland i idylliska Fiskebäckskil och ställer därefter styrstången mot Södra Grundsund via den nya cykelvägen. Sedan är det dax för ett besök på det karga Islandsberg med utsikt mot Gullholmen. Havet utanför är en ökänd passage för sjöfolk. Här är ett perfekt ställe att inta pick-nick (medhavd eller förbeställd) ute i det fria innan ni åter sätter er på cyklarna och beger er in i kulturlandskapet och naturreservatet Vägeröds dalar. Sista delen av färden går via samhället Östersidan med passagerarbåten tillbaka till Lysekil.
På det här sättet får ni följa spåren av Saltön. Viveca Lärn hittade på Saltön och skrev åtta romaner om denna fiktiva ö (böckerna har hon skrivit i huvudsak på nummer 17 på Strand…). Det har blivit fyra tv-serier om Saltön – alla inspelade på Skaftö ( Fiskebäckskil, Rågårdsvik och Grundsund).
Efter återlämning av utrustning och incheckning på rummet finns det ett rikt utbud av restauranger, bad och kulturarrangemang. Fråga oss i receptionen för tips.

Dag 2: Efter utcheckning kanske hinner ni med ett besök på saltvattenakvariet ”Havets Hus” eller sol och bad innan hemfärd?!

I paketet ingår logi 1 natt i familjerum samt cykelhyra inkl hjälm 1 heldag inkl färdbeskrivning.
OBS! Kostnad för färjetur betalas direkt på plats.

Boka online

Detta ingår

  • Logi i Strandvillan
    • Lägg till frukostbuffé samt sänglinnen & handdukar om ni önskar
  • Cykelhyra inkl hjälm – hel-dag
    • Kostnad för färjeturen till Skaftö tillkommer

Prisexempel

Pris varierar från säsong samt vilken rumstyp ni önskar.
Cykelhyra: 195:-/person, lägg till er önskade rumstyp & ev tillval