Diplom från simskolan

Våra fantastiska Strandflickor har under hösten och våren genomgått en simskola där det avslutades med diplom i veckan!

Vi är så otroligt glada och stolta över våra kära kollegor Alejandra, Ewa, Delmy, Wan & Laddawan har avslutat sin simskolekurs med bravur!

De startade utbildningen utan några som helst simkunskaper och nu simmar dom flera längder i bassängen och tar sig modet att hoppa på djupt vatten.

Att kunna simma omfattar mer än bara att kunna simma en viss sträcka. Simskolan omfattar också vattensäkerhet om de risker som är förknippade med vistelse vid och i vatten och på isar. Att kunna simma är det första steget för ökad säkerhet i och vid vatten.

Simkunnighet är en färskvara och simmar du inte regelbundet bör du testa din simförmåga innan du ger dig ut i sjö eller hav. Nu har tjejerna startat en ”simgrupp” och bjudit in övriga kollegor för en rolig aktivitet på fritiden, jättekul!

Vi riktar ett stort tack till våra fantastiska direktörskor Åsa & Bettina som har gjort det möjligt för dom, dels så de fick avsatt tid för denna livsviktiga aktivitet men också att Strandflickorna finansierade projektet. Stort tack även till de tålmodiga simlärarna på Gullmarsborg!

Läs gärna mer om Gullmarsborg här