Balla Bohuslän – upptäck alla äventyr med vårt familjära paket

Lystring familjer! Tag med dig barnen och besök Bohusläns alla gömda pärlor!
Visste du att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan…

Upptäck alla äventyr i Bohuslän!

I grundpaket ingår boende i charmiga Strandvillan med fri frukostbuffé för hela familjen samt en välsmakande 2-rätters middag  på “Fröken Fridhems salong & bistro” (belägen på Strandflickornas Havshotell ca 200 meter från boendet) samt entrébiljetter till Havets Hus.

Och du vill “lyxa till det lite extra” har vi utvalda datum erbjudande om att mot en tilläggskostnad boka in sig i vår härliga Badpaviljong – med spabad på bryggan och bastu med glasad vägg ut över havet.
Havets Hus – granne med Strandvillan ligger vårt fina akvarium, som visar djurlivet i våra vatten. Här ser du hajar simma ovanför huvudet i tunnelakvariet och känner på bla krabbor & sjöborrar.
Nordens Ark – ca 3 mil bort ligger Nordens Ark, en park för utrotningshotade djur från hela världen. Här träffar du amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och många fler arter.
Hällristningarna i Backa – 10 minuters bilfärd bort finns Sveriges kanske hällristnings tätaste område. Den mest kända hällristninen är “Skomakaren” – en nästan två meter lång människofigur.

Vi tipsar även om besöksmål i vår närhet som med fördel kan läggas till besöket!
Vitlycke museum
Ett besök på Vitlycke museum i Tanumshede är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får du en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Bohusläns museum
Bohusläns museum i Uddevalla erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Lysekil erbjuder även flera härliga aktiviteter såsom året runt kajakturr, familjär klättring som alla kan vara med på, guidade cykelutflykter, kräftfiske, sälsafaris och ostron & musseläventyr till havs för att nämna några! Ett tips för de allra minsta: Besök vår helt nybyggda lekpark i den vackra stadsparken mitt i centrum. Den är utformad i samarbete med kommunens barn, och här finns bland annat gungor, rutschkana, klätterställning och linbana.

Boka paketet med boende i Strandvillan

Detta ingår i paketet

  • Härlig frukostbuffé
  • Entré Havets Hus
  • 2-rättersmiddag på Fröken Fridhem
    • Till vuxna serveras vår goda Fisk & Skaldjurssoppa med bröd & aioli samt dagens dessert.
    • Barnen (ålder 5-14år) väljer varmrätt från barnmenyn (förbokning) samt serveras glass med chokladsås

Prisexempel

Priset för paketet är 439:-/vuxen och 228:-/barn
Ni lägger sedan till kostnaden för önskad rumstyp där priset varierar på våra rum samt olika säsonger.
Du hittar snabbt aktuellt pris genom att provboka på vår onlinebokning.