Balla Bohuslän – upptäck alla äventyr med vårt familjära paket

Lystring familjer! Tag med er barnen och besök Bohusläns alla gömda pärlor!
Visste ni att vissa snöleoparder äter isglass på tisdagar? Att hajar sjunker om de slutar simma? Eller att Grace Kelly ägde tröjor från Bohus Stickning? Hos oss i Bohuslän finns det många oväntade saker att utforska och uppleva. Här kan ni beskåda havets och naturens mästerverk. Möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan…

Upptäck alla äventyr i Bohuslän!

I grundpaket ingår boende i charmiga Strandvillan med fri frukostbuffé för hela familjen samt en välsmakande 2-rätters middag på ”Fröken Fridhems bistro & salong” (belägen på Strandflickornas Havshotell ca 300 meter från boendet) samt entrébiljetter till Havets Hus. Och om man vill besöka Nordens Ark kan man välja till entrébiljetter till denna fantastiska park!

Och vill ni ”lyxa till det lite extra” har vi utvalda datum erbjudande om att mot en tilläggskostnad boka in sig i vår härliga Badpaviljong – med spabad på bryggan och bastu med glasad vägg ut över havet.

Havets Hus – granne med Strandvillan ligger vårt fina akvarium, som visar djurlivet i våra vatten. Här ser ni hajar simma ovanför huvudet i tunnelakvariet och känner på bla krabbor & sjöborrar.

Nordens Ark – ca 3 mil bort ligger Nordens Ark, en park för utrotningshotade djur från hela världen. Här träffar ni amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och många fler arter.

Hällristningarna i Backa – 10 minuters bilfärd bort finns Sveriges kanske hällristnings tätaste område. Den mest kända hällristninen är ”Skomakaren” – en nästan två meter lång människofigur.

Boka Balla Bohuslän

Vi tipsar även om besöksmål i vår närhet som med fördel kan läggas till besöket!

Vitlycke museum
Ett besök på Vitlycke museum i Tanumshede är att resa 3000 år tillbaka i tiden. Genom levande utställningar och unika miljöer får ni en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. En given sevärdhet är de tusentals hällristningar som även finns med på Unescos världsarvslista.

Bohusläns museum
Bohusläns museum i Uddevalla erbjuder en resa genom tid och rum med sina olika utställningar och program med allt från föreläsningar, musikaftnar och temadagar där Bohuslän står i fokus. Ta del av historia, samtidskonst och landskapet Bohuslän. Fri entré och öppet 362 dagar om året.

Lysekil erbjuder även flera härliga aktiviteter såsom året runt kajakturer, familjär klättring som alla kan vara med på, guidade cykelutflykter, kräftfiske, sälsafaris och ostron & musseläventyr till havs för att nämna några! Ett tips för de allra minsta: Besök vår helt nybyggda lekpark i den vackra stadsparken mitt i centrum. Den är utformad i samarbete med kommunens barn, och här finns bland annat gungor, rutschkana, klätterställning och linbana.