Otto Boviks ostron- & musselpaket

Dunket från en fiskebåt – finns det något vackrare? I Norra Hamnen bordar du ”Signe” en äkta bohusjulle av trä. Lars Marstone, ostron- och musselodlare tar dig med ut till de unika ostronbankarna…

Filmen visar ett exempel på hur er vistelse hos oss kan se ut.

Dunket från en fiskebåt – finns det något vackrare? I Norra Hamnen bordar du ”Signe” en äkta bohusjulle av trä. Lars Marstone, ostron- och musselodlare tar dig med ut till de unika ostronbankarna. Här skördar vi själva det exklusiva svenska ostronet. Vid musselodlingarna vittjar vi härliga blåmusslor. Det blir strandhugg på Kärringholmen där vi njuter av de pinfärska delikatesserna. Vi lär oss konsten att öppna ett ostron och får en föreläsning om de spännande havsdjuren ostron och musslor.

I Norra hamnen mönstrar du på ”Signe”, en gammal Bohusjulle med rätta dunket. Ostron- och musselodlaren Lars Marstone tar dig med ut till en av de få kvarvarande ostronbankarna i Bohuslän. Här skördar ni det exklusiva svenska ostronet ”Ostra Edulis”. Ni vittjar även fina blåmusslor vid hans musselodlingar.

Därefter blir det strandhugg på Kärringholmen där du får smaka och avnjuta delikatesserna. Du får även tips på de bästa öppningsteknikerna och en liten föreläsning om ostronens och musslornas liv och leverne. En salt och härlig naturupplevelse får du på köpet.

Efter turen till havs serveras ni en varm kaffedrink i vår vackra marmorbar.
Bor gör du på vårt fina Havshotell och en fantastisk 2-rätters middag avnjuts vår egna bistrorestaurang, Fröken Fridhem.

Turerna går fredagar samt lördagar kl 13,30.
OBS! Är man ett sällskap på minimum 6 personer kan man få turen vilken veckodag man vill!

Under juli månad avgår inga ostron & musselturer

Boka online

Detta ingår

  • Logi på Strandflickornas Havshotell med härlig frukostbuffé
  • Ostron & musseläventyr kl 13,30 fre el lör (turen ingår normalt ankomstdagen).
  • 2-rätters middag på vår bistrorestaurang Fröken Fridhem (förrätt/huvudrätt, exkl dryck).
    • Ni väljer fritt från menyn, på vissa av rätterna kan en extrakostnad tillkomma (tex färska skaldjur alt vissa förrätter som är noterade att de delas på två personer) som ni i så fall betalar direkt till restaurangen.
      Förbeställ ert menyval senast dagen innan ankomst, ni finner aktuellt meny här.

Prisexempel

Pris varierar från säsong & vilken rumstyp ni önskar.
Prisexempel från 2062:-/person